Nova knjiga u izdanju Global Book-a i Liberalnog centra Katalaksija

Demokratija mit i stavarnostIz štampe je upravo izašla knjiga Demokratija – mit i stvarnost holandskih autora Frenka Karstena i Karela Bekmana. Reč je o zajedničkom projektu renomiranog izdavača Global Book i Liberalnog centra Katalaksija.

Knjiga je veoma brzo doživela veliki internacionalni uspeh i do ovoga trenutka je prevedena na osam jezika. U pitanju je pravi libertarijanski bestseler koji efektno demistikuje poslednju političku religiju danas – demokratiju. Temeljeći se na dubokim uvidima austrijske ekonomske škole a posebno na teorijskom doprinosu Hansa-Hermana Hopea, u knjizi se jasnim jezikom i lepim stilom – što je zasluga, mora se pomenuti, i našeg prevodioca Andreja Stanimirovića – objašnjava „zašto demokratija ne dovodi do solidarnosti, napretka i slobode, već do društvenog sukoba, ogromne potrošnje i tiranske vlasti“. U odgovoru na to pitanje autori traže i uzroke savremene krize. Ukratko, oni se lociraju u pobedi demokratskog ideala u dvadesetom veku. Autori se, ipak, ne zadovoljavaju samo opisom stanja već predlažu i rešenja za izlazak iz civilizacijskog ćorsokaka u koji je zapao savremeni svet. To je svakako najizazovniji deo ove inače izvrsne knjige koju svaki ljubitelj slobode mora imati u svojoj biblioteci. Zbog toga vam je toplo preporučujemo.


Knjigu možete naručiti pouzećem preko našeg sajta popunjavanjem narudžbenice. Redovna cena knjige je 430 din (plus troškovi pošiljke). Naručivanjem preko Katalaksije ona iznosi 350 din (plus troškovi pošiljke).

Posetite i srpsku stranicu knjige Demokratija – mit i stvarnost, na kojoj možete pročitati uvodno poglavlje knjige.