Arafatov najveći doprinos miru

Od kako je dobio Nobelovu nagradu za mir 1994 godine, Jaseru Arafatu se do ovog trenutka nije ukazala ovako sjajna prilika da tu nagradu i opravda, odnosno na pravdi Boga zasluži. Sada, 48 godina pošto je započeo svoju karijeru koljača i deceubice, formiranjem terorističke grupe Al Fatah, i decenijama nakon što je organizovao egzekuciju američkih i belgijskih diplomata i teroristički masakr na Olimpijadi u Minhenu, i posle bezbrojnih bombaških napada i ubistava koja su nad jevrejskom decom počinile njegove koljačke bande, ovaj “borac za slobodu” konačno ima šansu da, među svojim iskrenim prijateljima u Francuskoj, učini jedinu pravu stvar za svetski mir – da krene na svoj zasluženi put ka paklu.

Mada tehnički još uvek nije mrtav, pouzdani izvori tvrde da je “Stari” zapao u duboku komu iz koje se izvesno neće izvući, priključen na aparate za veštačko disanje. Njegov najveći mirovni doprinos se očekuje uskoro, kad sa tih aparata bude zauvek isključen. Taj trenutak će označiti početak jedne nove ere na Bliskom istoku, i prvi nagoveštaj slobode i mira kako za jevrejski, tako i palestinski narod. Sa Arafatom umire veliki deo političke tradicije XX veka na Bliskom istoku čiji je najbolji izraz terorizam.

Upravo zato, treba očekivati strahovitu paniku i metež po teorističkim jazbinama u Palestini, Siriji i Iranu, jer gospodari terora osećaju da ih vreme polako gazi, a zadah smrti sa leša glavnog arhitekte terorizma počeće da se širi kroz sve segmente njegove ubilačke mašinerije.

Smrt je došla po jednog od njenih najvernijih apostola na Bliskom istoku! Neka zajedno s njim, povuče sa sobom u pakao i njegovu ideju, njegove sledbenike i otvorene ili prikrivene obožavaoce širom sveta.

I neka se Bog smiluje dušama njegovih žrtava!

Redakcija Katalaksije